Fiatal tehetségek jelentkezését várják idén is

2017-ben tizenötödik alkalommal rendezik meg a Szabadfogású Számítógép Verseny, amelyen 19 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt egyénileg vagy csapatban. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készült: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, mobil alkalmazás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Eddig a versenyekre közel 6000 pályázat érkezett, beleértve a határon túlról pályázók munkáit is – olvasható a 24.hu cikkében. A verseny arra buzdítja a fiatalokat, hogy az informatika olyan hasznos és fontos dolog, amivel változtathatnak a világon.

A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely azóta Magyarország egyik vezető meteorológiai szolgáltatása. Ugyanakkor számos más előremutató, és valós problémákra választ adó munka is érkezett a versenyre az elmúlt 15 évben. Legyen szó a „kézi erőt” megsokszorozó robotkarról, jelnyelvtanító programról, a hangsebességet mérő eszközről vagy akár a méhek rajzását figyelő alkalmazásról.

A verseny a jövőben is egyik legfontosabb céljának tűzi ki, hogy ezek a fejlesztések ne maradjanak otthon eldugva, esetleg idővel elfelejtve saját mappákban a számítógépen, vagy a polcon porosodva. A legjobbnak ítélt alkotásokból az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben rendeznek kiállítást 2017 december 3. és 2018. január 7. között.

A pályázók október 16-án éjfélig nevezhetnek és tölthetik fel, vagy küldhetik el postán alkotásaikat. A jelentkezési lap és további részletek a verseny weboldalán érhetők el.

Tudtad? A RUAC is egy „garázsban” született, mára pedig egy forgalomba helyezett és elismert munkaidő nyilvántartó rendszer. Merjetek nagyot álmodni, hiszen az ötlet a legfontosabb!

 

képforrás: http://cdn.skim.gs