Beüzemelés

Érintőkijelzős terminálunk könnyen falra szerelhető, a hátlapot kell ehhez eltávolítani, melyhez a készülék oldalán található 2-2 csavart kell eltávolítani.

Az eszköznek stabil internet kapcsolatra van szüksége, mert a működése során egy központi szerverhez kell kapcsolódnia.

Előzetesen mindig egyeztetjük, hogy vezetékes, vagy vezeték nélküli megoldás áll rendelkezésre a majdani felhasználás helyén. Wi-fi esetén előre elkérjük a hozzáférési adatokat és az eszközön ezt előre beállítjuk. Ha ez helyesen lett átadva a megrendeléskor, akkor annyi a teendő, hogy a hálózati kábel csatlakoztatása után, vagy wi-fi esetén annak hatósugarán belül áram alá kell helyezni az eszközt.

Ha valamilyen okból nincs vagy nem megfelelő a kapcsolat, akkor azt indítás után a terminál közli. Ha pedig rendben van, akkor a bekapcsolás után kb egy percen belül a Főképernyőt kell látnunk.

Főképernyő

A főképernyőn megjelenik a cég neve, az aktuális idő, és fejlécben az aktuális üzemmód. A beléptető kék tematikája egyéni színre, a RUAC logó pedig saját céges logóra cserélhető.

Be- és kiléptetés

A beléptető alapértelmezetten ki-és beléptetés módban várakozik. Ilyenkor kártya érintéssel elvégzi a kártyához tartozó felhasználó be vagy kiléptetését.

A sikeres beléptetésen kívül további két visszajelzés fordulhat elő. Egyik, ha egy teljesen új, a rendszer által még ismeretlen kártyát olvasunk le. Ilyenkor a készülék egyértelmű üzenettel jelzi, hogy a leolvasott kártya ismeretlen volt, ezért rögzítette azt. A másik lehetőség pedig ha egy ilyen, a rendszerben már ismert, de felhasználóhoz még nem rendelt kártyát olvasunk le. Ez esetben a felület pontosan ezt közli.

Az ilyen kártyákat a webes adminisztrációs rendszerben a Kártyák menüpontban, vagy itt a készüléken, adminisztráció üzemmódra váltva lehet felhasználóhoz rendelni.

Az adminisztrációs rendszerben, a Kilépés üzenetek menüpontban egyéni távozási indokokat lehet definiálni. Amennyiben van ilyen beállítva, a sikeres kiléptetés üzenet helyett olyan ablak jelenik meg, ahol ezek közül tud választani a távozó felhasználó.

Erre a választásra meghatározott idő áll rendelkezésre, ha ezen belül nem nyomunk semmit, akkor indoklás nélküli, normál kilépés történik, és a munkaidő megszakad. A „NEM ADOK MEG INDOKOT” opcióval is ez történik, csak manuálisan.

Mozgások

Az oldalsávon található mappa/óra ikont érintve a terminál óra áttekintó (Mozgások) üzemmódba állítható. Ahhoz, hogy az eszköz tudja, ki szeretné a saját óráit áttekinteni, kéri hogy olvassa le a kártyáját.

Amennyiben létező, felhasználóhoz tartozó kártyát érintünk oda, akkor a terminál az adott felhasználó jelenléti adatait listázza. A képernyő tetején lehet korábbi hónapokra is visszalapozni.

Adminisztráció

Az oldalsávon található fogaskerék ikont érintve a terminál adminisztráció üzemmódba állítható. Ahhoz, hogy az eszköz tudja, ki szeretne ilyen műveletet végrehajtani, kéri hogy olvassa le a kártyáját. Amennyiben létező, admin jogosultságú felhasználóhoz tartozó kártyát érintünk oda, akkor a terminál adminisztráció üzemmódba áll át. Itt elvégezhető egy kártya felhasználóhoz rendelése.