Beüzemelés

Amikor megérkezik az újonnan telepített eszköz, gyakori kérdés hogy „mit is kell ezzel csinálni”?

Szerencsére a beüzemelés nagyon egyszerű, csak egy dolog van aminek rendben kell lennie. Ez pedig az, hogy az eszköznek stabil internet kapcsolatra van szüksége, mert a működése során egy központi szerverhez kell kapcsolódnia. A P4 terminál csak wi-fi kapcsolattal működik. Előzetesen mindig egyeztetjük, elkérjük a hozzáférési adatokat és az eszközön ezt előre beállítjuk. Ha ez helyesen lett átadva a megrendeléskor, akkor annyi a teendő, hogy a wi-fi hatósugarán belül áram alá kell helyezni az eszközt.

A készülék könnyen falra szerelhető, ehhez a hátlapot kell eltávolítani, melyhez a készülék alján és tetején lévő 2-2 csavart kell eltávolítani.

A bekapcsolás után fehér képernyő jelenti azt, hogy a terminál éppen indul, és próbál kapcsolatot létrehozni a szerverrel. Kb egy percen belül a készenléti ikont kell látnunk az eszközön.

Készenléti állapot

Ha ez az ikon látszik a kijelzőn, az azt jelenti hogy az eszköz használatra kész, a kapcsolat a szerverrel megfelelő. Ilyenkor az olvasás engedélyezve van. Az RFID proxy-t vagy kártyát a  kijelző alatti kártya szimbólumhoz kell érinteni. A leolvasást csippanás kíséri.

Új kártya hozzáadása

Készenléti állapotban egy addig nem ismert proxy vagy kártya leolvasásakor ez a piktogram jelzi, hogy egy új kártyát regisztrált a rendszer. A kártyát ezután egy felhasználóhoz kell rendelni. Ezt a webes adminisztrációs rendszerben, a „Kártyák” menüpontban végezhetjük el. Itt az újonnan megjelent kártyánál (melyhez még nem tartozik név) a szerkesztésre kattintva, az adatlapon lehet felhasználót kiválasztani.

Be- és Kiléptetés

A készenléti állapotban leolvasott kártyák alapján (ha a rendszer azt már ismeri és felhasználóhoz van rendelve) a rendszer elvégzi a személy be- vagy kiléptetését.

A képernyőn piktogrammal jelzi hogy milyen irányú mozgás történt, ezt hangjelzéssel is kiegészíti, egy rövid csippanás a belépés kettő rövid a kilépés.

A kijelzőn megjelenik a személy neve is, így összecserélt vagy elveszett kártyák esetén is egyértelműen kiderül hogy kihez tartozik.

Hiba állapotok

Gazdátlan kártya: a rendszer ismeri, regisztrálva van, de nem tartoik felhasználóhoz.

Túl gyors leolvasás: a kártyát kétszer egymás után túl gyorsan olvasták le. Ez a működés megakadályozza, hogy egy sikeres be- vagy kilépés után ne történjen újabb léptetés véletlenül. Ha az eszközön egymás után két léptetés történik, annak szándékosnak kell lennie.

Nincs kapcsolat: az eszköz nem tudott csatlakozni a RUAC szerverhez. Ez elégtelen wi-fi jelerősség, vagy nem megfelelő internet kapcsolat esetén fordul elő.