Nem elég a munka, fontos az élmény is

Komoly harc folyik a munkavállalókért, és ebbe a cégeknek újabb és újabb eszközöket kell bevetniük. Az egyik ilyen eszköz a jelölt- és munkavállalói élmény lett. Érzelmi motiváció is szükséges ahhoz, hogy valaki egy munkahely mellett döntsön. Hogy mik a legbefolyásolóbb tényezők napjainkban arra keressük most a választ.

A HrPortal.hu cikke szerint egyre szűkösebb az elérhető munkaerő mennyisége és egyre újabb eszközök jelennek meg az értük folytatott harcban. 10 éve még a vállalatok válogathattak a jelentkezők között, azonban mára nekik kell olyan munkáltatói márkát építeniük és olyan toborzási-kiválasztási folyamatot kidolgozniuk, ami vonzóvá teszi őket az álláskeresők között.

Az ügyfélélményből eredeztethető a szó, amit a XXI. századi marketing teremtett meg és röviden annyit jelentett: tegyük élménnyé a vásárlást, ne csak az eredmény legyen pozitív, hanem az oda vezető út is. Mindenki szívesebben költi el ott a pénzét, ahol már a pénzköltés is élvezetes. Ugyanezt próbálják most a tudatos vállalatok megteremteni a munkaerőpiacon. A jelöltélmény jelenti mindazt a miliőt, ami a céget vonzóvá teszi a jelöltek számára és érzelmi alapon is ráhatva, végül őt választja munkaadójának.

A céget immár el kell adni a jelöltnek, legyen tehát a kiválasztási folyamat
– professzionálisan menedzselt,
– jól kommunikált,
– technológiailag támogatott,
– emberi oldalról is megfelelően kézben tartott.

Ezek mellett vonzóvá kell tenni magunkat megfelelő infrastruktúrával, juttatásokkal, versenyképes jövedelemmel és persze a technikai újdonságok széles tárházával, amely nem csak élménnyé, hanem gördülékennyé is teszi a mindennapos munkavégzést. Ma már alap, sőt törvényben meghatározott a kötelező szünet fogalma és megvalósítása. Hogy kollégáinknak csak a valós feladataikra kelljen koncentrálni, vegyünk le még egy terhet a vállaikról.

A jelenléti ív töltése nem csak a cégvezetés, hanem a munkavállalók érdeke is. Senki sem szeretné, ha a ledolgozott órái egy-egy adminisztrációs hiba miatt elvesznének. Erre nyújt kiváló megoldást a Different RUAC elnevezésű szoftvere, amely nem csak a dokumentáció felelőssége alól szabadít meg minket, hanem az a veszély sem fenyeget, hogy egy plusz eszközt kell magunkkal hordani, ha a munkahelyünkre szeretnénk bejutni. A legújabb technikai újításoknak köszönhetően akár saját mobilkészülékünkkel megoldhatjuk a be- és kijutást.

Ahogy az élet számos területe, úgy a HR is belátja, hogy a digitális korban szükség van ilyen fejlesztésekre, így a munkavégzést könnyítő szoftverek, rendszerek sorában mára az előbb említett munkaidő-nyilvántartó rendszer is előkelő helyen szerepel.

Részletes infó: https://ruac.eu/

 

Képforrás: http://www.gethppy.com